Du behöver inte själv vara den som ammar, till oss är man välkommen med frågor som förälder, anhörig, vårdpersonal eller om man bara är nyfiken på amning!
Du kan stödja Amningshjälpens arbete genom att bli medlem eller skänka en gåva.
Du kan kontakta en hjälpmamma via:
Ps! Vi har även ytterligare en Facebook-grupp som är öppen för alla som har ett intresse för amning, där ges även tips från gruppens medlemmar och modereras av oss i Amningshjälpen - Amningshjälpens slutna grupp
Vilka är hjälpmammor?
Amningshjälpens hjälpmammor är vanliga personer med stort intresse för amning. De har dokumenterat sin kunskap genom ett godkänt hjälpmammeprov (här kan du se provet) samt visat prov på förmågan att bemöta föräldrar på ett ödmjukt sätt. Hjälpmammor svarar på frågor om allt som rör amning, oavsett om det handlar om att amma mer, mindre, inte amma alls eller hur man kan stötta en anhörig/patient i frågor som rör amning. Hjälpmammor svarar inte på medicinska frågor, men en del hjälpmammor kan i egenskap av sitt yrke (t.ex. barnmorska, barnsjuksköterska) svara på sådana frågor.
Visste du att:
Hjälpmammorna arbetar ideellt på sin fritid och kan inte alltid svara. Det är bra om du väntar med att kontakta flera hjälpmammor tills du fått svar från den första. Behöver du snabb hjälp så pröva att ringa vidare i listan. Många svar kan du hitta på egen hand här.
Amningshjälpen fungerar genom bidrag och genom sina medlemmar- som medlem får du inte bara tidningen Amningsnytt 4 gånger per år, du kan också välja att engagera dig i amningsfrågor om du vill!
(ej i Amningshjälpens regi)
Stockholm:
Capio Amningsmottagning Wasa (Södertälje)
Kungsholmens amningsmottagning
Vällingby/Hässelby amningsmottagning
Göteborg:
Uppsala:
Skåne: