Röster om amningskursen


Så här tycker några av de som gått kursen:


Här finns även bilder från en kursträff.


"Amningskursen har hjälpt mig/oss otroligt mycket under resans gång (vår dotter är snart nio månader), både med amning och andra saker i vårt föräldraskap, såsom att känna sig trygg i att lyssna på våra instinkter och på vår dotters signaler. Hälsningar Frida" 

"Vi är glada att vi gick amningsutbildningen eftersom den bidragit till att vi har fått en bra amningsupplevelse."

"Jag och min partner gick amningskursen tillsammans. Så mycket och så bra information har vi inte fått någon annanstans. Stort tack!"

"Det var väldigt kämpigt att få igång amningen och utan amningskursen hade vi nog inte lyckats."

"Att gå amningskurs med min man var ett av de bästa besluten under min graviditet. Vi trodde båda att det bara är att lägga barnet vid bröstet och sen är det fixat. Jag hörde dock talas om att man fick "skavsår" och förebyggande kunde gnugga med frotté för att minska det. När en bekant sa till mig att jag skulle gå på hennes amningskurs hon höll var jag skeptisk och ännu mer skeptisk var min man till att följa med - HAN skulle ju inte amma! Men det var gratis så vi tänkte att vi ger det en chans. Efteråt kan jag säga att tack vare denna kurs var vi förberedda, kände trygghet och hade kunskap om amning, anknytning, livet med en liten bebis och även till viss del om förlossningen. 

Jag har haft en problemfri och fin amning, när jag anat problem har jag kunnat lösa dem innan det blivit ett problem. Min man har haft en förståelse och kunnat bli delaktig i amningen vilket varit värdefullt för oss alla tre. För mig och för min man var det oerhört viktigt att jag skulle amma, och tack vare denna kurs har jag och min bebis haft en härlig helamning i fem månader hittills och vi räknar med att amma ett tag till!

(Och ja, jag valde att gå för att den var gratis men det var så värdefullt att jag satte in bidrag efteråt.)
Jag tycker att alla MVC runtom i landet ska tipsa om denna kurs. Det ligger i deras intresse att göra det och ni når rätt målgrupp utan annan kostnad (förhoppningsvis) än den tid det tar att kontakta dem och förse den med en hög infoblad. Allt det bästa till dig och alla andra hjältar på Amningshjälpen!
Hälsningar Isabella "

"Vår son Hannes kom till världen förra fredagen och han är en hungrig liten bebis som är jätteduktig på att amma. Både BVC-sköterskan och barnmorskan vid återbesöket på BB sa att jag ammar som en omföderska. Det har jag dig och amningskursen att tacka för! Kram, Anna"

"Vill börja med att tacka för den fantastiska amningskursen som du ledde på Medborgarplatsen i våras.
Det har nu gått nästan exakt fyra månader sedan vår son föddes. Utan några som helst problem har jag kunnat helamma honom sedan hans födelse - vilket var en av mina största önskningar inför förlossningen! Sonen hittade direkt fint till bröstet och det var hur häftigt som helst att få se honom hitta och ta bröstvårtan med fint tag (precis som på filmen du visade för oss!). Han väger idag 8,5 kg (stor kille med andra ord!) och det är skönt att se att det absolut går bra att enbart helamma en bebis utan ersättning. Han sover dessutom bra på natten nu med bara ett uppvak/natt - många sa till oss i början när han sov i pass om ca 1,5 h/gång att börja ge ersättning för att han skulle få en bättre söm, att han säkert var hungrig och därför ville till bröstet hela tiden... Underbart se att det inte hade med saken att göra, han ville bara ha närhet och har gått upp hur fint som helst i vikt utan någon ersättning.Tack vare kursen visste vi på förhand vad vi själva kunde påverka och eventuella utmaningar som skulle kunna uppstå. I och med detta var jag aldrig orolig för amningen och trygg i att det fanns många lösningar ifall det skulle bli tufft, vilket det dock aldrig blev. Alla borde få gå den här kursen - HURRA för dig och allting som du kämpar för! Stort tack igen, du är en riktig stjärna! :-)
Hälsningar Sofia och David"