Skånes länsgrupp


Här finner du aktuella lokala aktiviteter, information om länets hjälpmammor och amningsmaterial.

Vi är intresserade av allt som rör amning. Vi (aktiva medlemmar och hjälpmammor) försöker träffas så ofta vi kan, ungefär varannan månad, och håller möte, pratar om amning, planerar något av Skånegruppens aktuella projekt och fikar tillsammans.

-->> Här hittar du vår folder om amning, en kort introduktion för amningsintresserade. Hör gärna av dig med dina frågor om du vill veta mer!

Varmt välkommen till oss!

Vi vill hemskt gärna bli fler medlemmar!

Alla medlemmar (inget krav på att vara aktiv!) får vår fina medlemstidning Amningsnytt fyra gånger per år.

Bli medlem i Amningshjälpen! 

Om du har ett intresse för amning, eller om du har blivit hjälpt av en hjälpmamma och vill visa din uppskattning för den här fina föreningen, finns även möjlighet att sätta in en valfri gåva till Amningshjälpen Skåne (pengar används tacksamt till informationsmaterial, utbildningar mm). Då är det clearingnr + kontonr 6823 - 673 430 928 i Handelsbanken. Eller Swisha valfri gåva till Amningshjälpen på nummer 123 115 58 11.

 

Har du fått hjälp av Amningshjälpen?

 Ge gärna valfritt bidrag via Swish 123 115 58 11 eller bli medlem!

           


Vill du bli hjälpmamma?

Är du sugen på att bli hjälpmamma? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för kommande hjälpmammekurser! Anmälan gör du hos vår länssamordnare (se under fliken lokala aktiviteter för aktuella kursdatum.) För att bli hjälpmamma måste du ha varit aktiv medlem i minst ett halvår, och skriva ett godkänt hjälpmammeprov i tre delar. Du kan även skriva provet helt på egen hand.

Ta kontakt med vår länsaomordnare för mer information, eller läs mer på Amningshjälpens hemsida.

Kurser:

Förberedande Amningskurser för blivande föräldrar  i Skåne!

Här hittar du samtliga aktuella kurser med information om datum och kurslokaler runt om i Skåne.

Välkommen med din anmälan!

 

Region Skåne har beviljat stöd för projektet och kommer att finansiera utbildning av kursledare i Skåne samt verksamhet för kurser.

Förberedande amningskurs för blivande föräldrar är ett påbörjat treårigt projekt. 
Det är en unik satsning där fokus ligger på förebyggande vård och utbildning i amning.

Allmänna Arvsfonden stödjer hela projektets med bidrag. Sensus studieförbund Mellansverige är projektägare och samarbetar med Amningshjälpen.

Hela det första året koncentrerades verksamheten till Dalarna där trycket var stort. Sedan oktober 2012 har amningskurser kunnat erbjudas kostnadsfritt på flera håll i hela Sverige.

Amningskursen i Skåne vänder sig till både blivande första- och flergångsföräldrar men även till vårdpersonal. En kurs är ofta indelad i fyra träffar à 135 minuter men kan även ges i komprimerad form.

Är du intresserad av att gå en kurs, eller av att bli kursledare? Hör av dig till vår länssamordnare, eller till Amningshjälpens kontor, så får du veta mer!

.............................

Hjälpmammekurs

Är du sugen på att bli hjälpmamma? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för kommande kurser! Anmälan gör du hos vår länssamordnare, se nedan. Amningshjälpen Skåne håller en hjälpmammekurs per termin.

.......................................................................................................................................

Allmän info:


Skulle du vilja att någon av våra hjälpmammor besöker din föräldragrupp? Be din BVC- eller MVC-sköterska att kontakta vår länssamordnare eller någon av hjälpmammorna i Skåne.

Hjälpmammor


Olga Christensen - Telefon 0708 - 76 94 55 

Sofi Persson, telefon: 0739 - 86 38 72

Louise Jönsson,  0760 - 38 35 96

Johanna Ganekind, telefon: 0702 29 94 50

Helena Dacker, telefon: 0709 82 08 67 

Anna Mårtensson

Malin Bergvall, telefon: 076-7861058 (

Therese Roos Darsy (Svarar även på engelska och förstår danska) 

Sociala medier

Kontakt


Länsamordnare är Susanna Wolfmaier