Get Adobe Flash player

Hej!
Vi undrar om vi ska ge ersättning eller fortsätta att amma. Vår pojke på 3 månader exakt, går inte upp i vikt så mycket som BVC vill. Han får äta när han vill och säger ifrån när han inte vill ha mer. Han mår bra är pigg och glad, kissar och bajsar normalt. Han äter med 2-3 timmars intervaller dygnet runt. På natten sover han gott mellan amningarna.

Några vikter:
Födelsevikt 3865
12 dagar 3935
1 mån 4365
2 1/2 mån 5010
3 mån 5195

M v h
Stina & Sven 

Hej! 
Er lille son har ökat ca 100g/v i genomsnitt. Tittar man på hans kurva så har den en liten nedåtgående tendens. Han verkar må bra, kissar 5-6 våta blöjor per dag (?) och bajsar.....och han äter med 2-3 tim mellanrum dygnet runt, Sover gott mellan amningarna på natten.
Så det hela verkar ju eg ganska bra! Eller hur!?

De senaste veckorna har han inte ökat så mycket - 185 g på 2 veckor. Normal viktutveckling brukar ligga mellan 100-300g/vecka - med stora variationer. Någon vecka eller två kan barnet stå still utan att det behöver betyda någonting.....- vissa veckor ökar de lite mer andra mindre...... För att han ska öka bättre i vikt tycker jag att du först ska försöka med att amma oftare! Inte ge ersättning! Finns ingen anledning till det. Bröstmjölken är mkt bättre för honom och bättre han får mer bröstmjölk än att du ger ersättning i det här läget. Det gynnar inte din mjölkproduktion och kan i värsta fall bidra till att den går ned och amningen fungerar sämre!

OM han har tröstnapp, så undvik att ge honom den. Låt honom ta ut ALL suglust på DIG! På så sätt får han i sig mer mat och brösten får mer stimulans och mjölkproduktionen ökar. Brukar du amma från båda brösten? Hör du att han sväljer och klunkar? Då han sugit klart på ena sidan så erbjud den andra! Varje mor/barn-par är en unik kombination och kanske behöver din lille få tillgång till bröstet ännu lite oftare en period för att han ska få i sig mer.......

Lycka till!


Hej!
Tack för hjälpen och det raka svaret att inte ge ersättning.
Tack vare det tror jag mer på min amning.
Hälsningar Stina