Get Adobe Flash player

Jag gick in på er hemsida för att läsa hur jag lättast skulle kunna sluta amma. Min son är ett år tar inte flaska eller napp, men äter bra. Jag ammar 4 ggr/natt och jag behöver min sömn! Ni skrev om amning till barnen fyller både 4 och 5 år!
Ett barn över 1 år i ett land med rent vatten och näringsfylld mat behöver inte bröstmjölk! Borde ni inte rekommendera fysisk närhet o kärlek i stället, jag anser att det är äckligt att amma en 2-åring med munnen full av tänder, som går, pratar, sjunger och kan bre en egen smörgås. Amning till en 3-åring i 3:e världen är överlevnad - här är det sjukt. Det måste vara något fel att vilja binda sitt barn till sig på det sättet.
KS

 • MIA: Hej KS!
  Visst finns det många som tycker som du! Det är många mammor mycket medvetna om. Även om man inte har ögon i nacken kan man känna blickarna........ Men det finns också många som inte alls tycker som du! :) 
 • Den erfarenhet jag har av långtidsammade barn (jag menar sådana som ammats längre än ett år...) är att de inte alls är särskilt bundna till sina mammor. Man kan binda sitt barn till sig utan att amma över huvudtaget. Själv tycker jag det är konstigt att tycka att det är äckligt med amning av "större" barn. 
 • Där ser man så olika vi tänker!
  Alla barn slutar att amma någon gång. Det är ett stadium vi alla passerar. Precis som att vissa barn har nappflaska eller napp/tumme upp i skolåldern, de slutar med det också.
 • SJÄLVKLART rekommenderar vi fysisk närhet och kärlek. Men inte istället. (Det hör ihop) Som tur är kan man ge all kärlek och närhet utan att amma också! Inte kan du väl mena att man måste poängtera att även barn som inte ammas ska får kärlek och närhet!? ALLA ammade barn slutar med amning.......men kontakten, närheten och kärleken finns kvar mellan mor o barn på ett annat sätt. En ny fas i livet. 
 • När det gäller rent vatten osv.... så kan man ju tycka att en ettåring inte heller "behöver" bröstmjölk.......men något gör att du ammar din lille. Mysigt för honom och BRA det finns det mycket forskning som talar för. Men självklart hade han överlevt här i Sverige utan en droppe bröstmjölk.

  Hälsningar Mia, hjälpmamma/amningsrådgivare i Göteborg, barnmorska, IBCLC och mor till 4