Get Adobe Flash player

Nestlébojkott

Varför bojkottas Nestlé av 20 länder?

Barnmatsföretagen får inte sabotera amningen. WHO och UNICEF uppskattar att 1,5 miljoner spädbarn dör årligen för att de inte ammas. För att skydda amningen beslutade WHO att förbjuda all reklam för bröstmjölksersättningar med stöd av den Internationella Koden för Marknadsföring av Bröstmjölksersättningar, som antogs 1981. Amning ger den bästa starten i livet ur hälsosynpunkt på kort och lång sikt för alla barn både i låginkomstländer och i industriländer. I låginkomstländer är amning dessutom livsviktigt.

Nestlé är ett multinationellt företag med förgreningar över hela världen och överträder ständigt koden. Rapporter om överträdelser visar att Nestlé får dubbelt så många klagomål jämfört med andra barnmatsföretag. 

Nestlé bojkottas i 20 länder, däribland Sverige.

Bojkotten kommer att fortsätta tills övervakningen visar att Nestlé har slutat med sin oetiska marknadsföring i alla länder och helt följer den internationella barnmatskoden från 1981 samt de resolutioner som sedan antagits.

Nestlébojkottfolder - skriv ut själv som pdf 

Din plånbok är ett effektivt vapen - Visa Din solidaritet. Undvik därför att köpa Nescafé pulverkaffe, Zoegas kaffe och After Eight choklad som är de Nestléprodukter bojkotten gäller! 

NAFIA - Nordiska Arbetsgruppen För Internationella Amningsfrågor är en arbetsgrupp inom Amningshjälpen. Arbetsgruppen har hand om Nestlébojkjotten.

IBFAN - The International Baby Food Action Network sammanställer vart tredje år en rapport - "Breaking The Rules" där de bland annat beskriver Nestlés agerande i världen.

Läs mer på Baby Milk Action